Особиста участь Президента Володимира Зеленського в засіданні Контактної групи з питань оборони України дала можливість зустрітися з лідерами низки ключових країн, від яких залежатимуть важливі рішення для нашої держави, зокрема щодо посилення нашої ППО і використання далекобійної зброї по території росії.

Про це сказала народна депутатка, заступниця голови парламентського Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Марина Бардіна.

«Президент Володимир Зеленський займає активну позицію і прямолінійно проводить переговори. Він прямо каже партнерам, що, коли і як нам треба. Ми вдячні за ту допомогу, яку ми вже отримали і продовжуємо отримувати від партнерів. Підтримка Заходу для нас є надважливою, і нам би хотілося отримувати її швидше. Те саме стосується і дозволу на використання далекобійної зброї по території рф. Так ми обмежимо обстріли нашої країни», — зазначила парламентарій.

За її словами, водночас продовжується активна робота з посилення української протиповітряної оборони.

«Система захисту нашого неба має бути вдосконалена. Попереду зима, і ми розуміємо, що треба вберегти енергосистему. І надання нових систем ППО, і зняття заборони на використання далекобійної зброї по території росії — це ключові речі для збереження життя наших громадян», — наголосила народна депутатка.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України