Зустріч у Вероні голів парламентів держав—членів G7, куди був запрошений і Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, — це надзвичайно важлива складова парламентської дипломатії, яка доводить свою ефективність, особливо в умовах воєнного часу.

Про це заявив народний депутат, член депутатської фракції Політичної партії «Слуга народу» Арсеній Пушкаренко.

«Руслан Стефанчук поїхав на зустріч із чіткими пропозиціями, меседжами й завданнями. Верховна Рада напередодні ухвалила звернення до G7 із закликом про підтримку української Формули миру: притягнення росії до відповідальності, відновлення територіальної цілісності України, повернення всіх українців додому з російського полону, репарації, забезпечення радіаційної та продовольчої безпеки. І поїздка нашого Спікера дуже важлива, адже парламентська дипломатія сьогодні доводить свою ефективність, особливо в умовах воєнного стану», — зазначив політик.

Він наголосив, що саме через парламентський вимір Україні вдалося досягти дуже багатьох рішень.

«Навіть останнє рішення про передачу Румунією нам установки Patriot для посилення нашої системи протиповітряної оборони стало можливим завдяки підтримці румунського парламенту. Ми розуміємо, що кожен парламент формує уряди своїх держав. G7 — це ключові країни, з кожною з них Україна підписала безпекові угоди, тому ми наполягаємо, щоб ці документи виконувалися максимально швидко й ефективно», — підкреслив народний депутат.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.