На прохання німецької сторони у Комітеті з питань енергетики та житлово-комунальних послуг за участі Комітету з питань державної влади та місцевого самоврядування відбулася зустріч з представниками німецько-польської делегації на чолі з головою Комітету з європейських справ Бундестагу Антоном Хофрайтером та головою Комітету з європейських справ Польського Сейму Агнєшкою Домінікою Помаскою.

Антон Хофрайтер зазначив, що їх візит обумовлений вивченням проблематичних питань та потреб, зокрема стосовно надання допомоги у відновленні енергетичної інфраструктури, внаслідок атак рф по Україні та підготовки країни до проходження опалювального сезону.

Агнєшка Помаска заявила, що Польща також готова допомагати Україні в подоланні викликів, які постають на шляху до європейської інтеграції, та поділитись власним досвідом.

У свою чергу, народні депутати України, члени Комітету з питань енергетики висловили подяку ЄС за надання допомоги енергетичному сектору України для подолання наслідків атак росії на енергетичну інфраструктуру України, зауваживши, що ці атаки стають дедалі частішими та масштабнішими, особливо в період підготовки до опалювального сезону.

Також члени Комітету перед західними партнерами порушили питання стосовно запровадження санкцій ЄС проти російського скрапленого газу і закликали, аби об’єкти ЄС не використовувались для перевалки російського скрапленого природного газу (СПГ) до третіх країн, що певним чином зменшить значні доходи, які росія отримує від продажу та транспортування СПГ.

На завершення зустрічі народні депутати попросили західних колег про допомогу у відновленні інфраструктури міст, де відбулись масштабні руйнування, зокрема в Харкові, Миколаєві, Сумах та інших, і закликали всю європейську спільноту до єднання у боротьбі проти ворога, надавши дозвіл Україні щодо застосування далекобійної зброї для завдання удару по військових цілях у росії.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.