Завдяки тісній співпраці цього міністерства із зовнішньополітичним відомством мають бути посилені трансляція наших наративів і становище української культури за кордоном.

Про це заявила народна депутатка, заступниця голови парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, членкиня постійної делегації у ПАРЄ Євгенія Кравчук.

«Міністерство культури отримало не лише нового очільника, пана Миколу Точицького, але й нову назву: тепер це Міністерство культури та стратегічних комунікацій України. Микола Точицький — кадровий дипломат, дуже досвідчений фахівець, який займався, зокрема, і культурною дипломатією. Я бачу в подальшому посилення міністерства саме в міжнародній роботі у трансляції українських наративів за кордоном», — зазначила політикиня.

Вона додала, що новопризначений міністр чітко усвідомлює: світові треба показувати, чим ми відрізняємося від росіян і чому нас хоче знищити агресор.

«Однозначно новий міністр зможе залучити донорські кошти для культури, для проєктів і митців. Думаю, також буде посилена співпраця з новим очільником МЗС Андрієм Сибігою. Я бачу той симбіоз, який посилить становище української культури та звучання України за кордоном», — наголосила народна депутатка.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.