Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко взяв участь у заході, присвяченому підбиттю підсумків дії грантової програми «Власна справа», відповідно до якої українці можуть отримати від держави до 250 тисяч гривень на створення чи розширення власного бізнесу.

Урядова програма була запущена у перший рік повномасштабного вторгнення росії на територію нашої держави — у липні 2022 року.

«Зараз, попри важку ситуацію, в якій перебуває наша країна, у нас є можливість реалізовувати програми для бізнесу. Зокрема, вдячні партнерам за підтримку цих ініціатив», — зазначив у своєму виступі Перший віце-спікер.

Олександр Корнієнко наголосив на тому, що Верховна Рада України завжди зберігатиме позицію, яка націлена на підтримку та розширення українського бізнесу. Водночас, за його словами, в цьому процесі важливо постійно вивчати думку підприємців, на що спрямувати ті чи інші ресурси та як збільшувати їх кількість. «Важливо розвивати креативний бізнес. Бізнес, який створює нове: нові продукти, нові можливості. Також важливо інвестувати у переробний бізнес. Щоб стати багатою, держава має стати країною виробників», — упевнений Перший заступник Голови Верховної Ради України.

Під час заходу підприємці розповідали власні історії ведення та розвитку бізнесу. Олександр Корнієнко поділився своїм досвідом розвитку поліграфічного бізнесу, а також навів приклади ветеранського бізнесу, який на сьогодні успішно створюють Захисники та Захисниці України після повернення з військової служби до цивільного життя. «Нещодавно я особисто дізнався історію двох ветеранів, які відкрили у місті Звягель СТО. Вони створюють робочі місця, зокрема для своїх побратимів, які повертаються з фронту, беруть участь у грантах та успішно розвивають свою справу. Це хороший приклад успішного бізнесу», — сказав Перший віцеспікер.

Олександр Корнієнко подякував українським підприємцям за розвиток власної справи, за їх особистий внесок у розбудову держави. «Наступне амбітне завдання — постачання української продукції у світ. Важливу роль у цьому процесі може відіграти економічна дипломатія. Пропоную над цим попрацювати наступні роки», — зазначив він.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.