Порівняно з минулими роками наші спортсмени продемонстрували високий рівень підготовки та стійкості під час війни. За кількістю здобутих медалей за всю історію виступів України на Паралімпійських іграх це четвертий результат.

Про це розповіла народна депутатка, членкиня парламентського Комітету з питань молоді і спорту Ірина Борзова.

«Навіть сам факт того, що українці брали участь у Паралімпійських іграх, — це вже перемога. Великий успіх, що наші паралімпійці здобули 82 медалі, серед яких 22 золоті, 28 срібних і 32 бронзові. Українці встановили 22 світові рекорди, рекорди Європи та Паралімпійських ігор. Наші атлети за свої перемоги отримають від держави грошові премії, як і олімпійці. Тобто за «золото» наші паралімпійці отримають 125 тисяч доларів, за «срібло» — 80 тисяч, за «бронзу» — 55 тисяч», — зазначила політикиня.

Вона наголосила, що дуже гарні результати спортсмени продемонстрували в легкій атлетиці, виборовши 19 нагород. Уперше в історії команда України здобула «срібло» в гандболі, також здобули «бронзу» в дебютних видах спорту, як-от гендбайк та бочча.

«Українські паралімпійці продемонстрували світу, що навіть у найважчі часи наша держава залишається сильною, українці знаходять сили для змагань та перемог. Атлети показали, що можуть бути символом боротьби за гідність, за права людини і привернули увагу до проблем інклюзії, доступності. Своїми історіями вони нагадують, що страшна війна триває, що рф продовжує агресію проти України та нашого народу», — підкреслила народна депутатка.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.