Руслан Стефанчук відзначив високий рівень міжпарламентської співпраці між Україною та Молдовою, а також активну роботу груп дружби між обома парламентами. Він подякував Молдові за політичну і гуманітарну підтримку, а також за прихисток тимчасово переміщених українців.

Під час розмови сторони обговорили наслідки російських атак і терор українських міст та цивільної інфраструктури, що лише посилюється. «Це вкотре підтверджує, що росія не має намірів відмовитися від агресії», — зазначив Голова українського Парламенту.

У цьому контексті Руслан Стефанчук підкреслив, що Формула миру Президента Володимира Зеленського є єдиним шляхом до сталого миру.

«Мир в обмін на територію — це анексія, мир в обмін на суверенітет — це капітуляція, мир в обмін на людей — це рабство. Тому важливим було проведення Саміту Миру у Швейцарії, що стало першим кроком у процесі відновлення справедливого миру», — наголосив він.

Голова Верховної Ради України закликав Молдову приєднатися до всіх пакетів санкцій проти росії, які були запроваджені ЄС, а також сторони приділили значну увагу темі протидії російській пропаганді.

Також спікери парламентів обговорили європейську інтеграцію, відзначивши, що обидві країни об'єднані в цьому питанні і разом крокують до членства в ЄС.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України