Руслан Стефанчук подякував Латвії за постійну і непохитну підтримку України на всіх рівнях — парламенту, уряду, неурядового сектору та всього латвійського суспільства. Він відзначив важливість цієї підтримки для України в умовах триваючої агресії.

Спікер українського Парламенту акцентував увагу на підготовці до проведення Третього Парламентського Саміту Міжнародної Кримської Платформи, який відбудеться у жовтні цього року у Ризі. Він також наголосив на важливості Саміту Миру у Швейцарії та на подальших зусиллях з просування Української Формули миру.

Сторони обговорили питання якнайшвидшого початку функціонування Міжнародного реєстру збитків, посилення санкційної політики проти росії, а також забезпечення відповідальності росії та її керівництва за злочин агресії та всі воєнні злочини, скоєні в Україні.

У цьому ж контексті було порушено питання відновлення України. Руслан Стефанчук висловив вдячність Латвії за реалізацію проектів з відбудови у Чернігівській області.

Окремо під час зустрічі обговорили питання європейської інтеграції України. Руслан Стефанчук запевнив, що Україна налаштована ухвалити всі необхідні законодавчі зміни для набуття повноцінного членства в Європейському Союзі.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України