На початку зустрічі Спікер українського Парламенту висловив щиру подяку хорватському Прем’єр-міністру за активну участь Хорватії у Саміті та за всебічну підтримку України. "Щиро вдячний вам і Хорватії за підтримку, особливо військову, фінансову та гуманітарну. Окремо хочу подякувати за всі ухвалені політичні рішення на підтримку України", – зазначив Руслан Стефанчук.

Під час зустрічі важливою темою обговорення була безпекова ситуація. "В умовах посилення російського терору українських міст та цивільної інфраструктури Україна потребує подальшої оборонної підтримки. Є критична необхідність посилення систем протиповітряної оборони для України", – наголосив Руслан Стефанчук.

Очільник українського Парламенту також акцентував увагу на важливості питання гуманітарного розмінування. Він відзначив, що Хорватія є справжнім лідером у цій сфері та підкреслив, що використання її досвіду і налагодження співпраці є надзвичайно важливими для України.

Окремо було зосереджено увагу на необхідності посилення санкційного тиску на росію, що є важливим для подальшої боротьби з агресією.

З огляду на постійні атаки росії на об’єкти критичної інфраструктури України, Руслан Стефанчук акцентував на ситуації в енергетичній сфері та відновленні енергооб'єктів України. На завершення зустрічі він висловив вдячність за черговий пакет підтримки, оголошений Хорватією, який включає як військову допомогу, так і ресурси для відновлення енергетичної інфраструктури нашої країни.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України