Про те, як жителям міста допомагають усувати наслідки влучань, яка ситуація із електропостачанням та коли відновлять живлення, він розповів в ефірі телемарафону «Єдині новини» з місця удару в Конотопі.

Масований авіаційний удар із застосуванням БПЛА типу «Шахед» росіяни завдали по місту вночі. Постраждали об’єкти критичної інфраструктури, школа та житлові будинки.

«Ворог прицільно вдарив по об’єктах енергетичної інфраструктури, аби занурити місто в темряву, щоб не було води, зв’язку, а потім почав знищувати й житлові будинки, аби спричинити паніку й деморалізувати людей. Але важливо, що місто було готове до цієї ситуації, мало відповідний матеріальний резерв, захисні споруди, і на цю хвилину в Конотопі вже почали підключати мікрорайони до енергетики, застосовуючи альтернативні засоби. За кілька годин маємо максимально відновити живлення. На перший час після ударів працювали резервні джерела, які були завчасно підготовлені громадою. Також Сумська обласна військова адміністрація підготувала розпорядження щодо надання пального та інших необхідних матеріальних засобів для оперативної допомоги місту», – повідомив Володимир Артюх.

За словами начальника ОВА, на місцях прильотів спільно із працівниками комунальних підприємств працюють також представники міжнародних гуманітарних організацій, які надають постраждалим необхідну допомогу з відновлення.

Розгорнуті пункти незламності, де люди можуть зарядити гаджети, перепочити, випити води, чаю.

Як уточнив під час включення міський голова Конотопа Артем Семеніхін, у результаті ударів були поранені 14 людей, з них – 1 дитина. Одна людина у тяжкому стані госпіталізована до лікарні.

Детальніше – у відео.

Пресслужба Сумської ОВА.

 

Хочете першими знати про зміни та оновлення в законодавстві?
Хочете з перших уст дізнаватися про роботу Верховної Ради та окремих депутатів?

Підписуйтеся на телеграм-канал «Голосу України»:

https://t.me/GolosUkrainyVR

На наших ресурсах у фейсбуці та телеграмі – найактуальніша офіційна інформація.