Цей орган виконавчої влади сьогодні має особливе значення для України в контексті європейської інтеграції та впровадження реформ, а новопризначена міністерка володіє всіма необхідними навичками для пришвидшення цього процесу.

Про це заявив народний депутат, голова парламентського Комітету з питань правової політики Денис Маслов.

«Зараз ЄС проводить скринінг українського законодавства, за результатами якого нашій державі доведеться внести зміни в тисячі своїх нормативно-правових актів. Відповідальним за цей напрямок від уряду і від держави є Міністерство юстиції. Також на ньому лежить відповідальність і за перемовний процес із Євросоюзом, зокрема в питаннях верховенства права та основоположних прав і свобод людей, в питаннях безпеки, діяльності громадських інституцій. Цілком очевидно, що на цій посаді зараз повинна перебувати людина, яка має відповідні фахові навички, а також обізнана й має навички для здійснення євроінтеграційного шляху», — зазначив політик.

За його словами, Ольга Стефанішина має всі ці необхідні навички, адже вона обіймала посаду віцепрем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, була від нас одним з основних перемовників у цьому процесі. Крім того, раніше вона працювала в Мін’юсті, тож ця інституція для неї не є новою.

«Я бажаю їй успіху, а профільний Комітет у парламенті продовжить допомагати і нашому уряду, і всій країні, щоб ми разом рухалися на шляху європейської інтеграції та реформ. Нам життєво необхідно робити це якомога швидше», — наголосив народний депутат.

Він також подякував попередньому міністру юстиції Денису Малюсці за проведену роботу.

«Він постійно давав короткі звіти в Комітеті, у нас була дуже ефективна співпраця. Зокрема, за останні роки у нас зникло рейдерство як системне явище, багато було зроблено в питаннях функціонування пенітенціарної системи тощо. Ми вже говорили з Ольгою Стефанішиною про те, що є сенс підтримати ті напрацювання і якісні зміни, які були в Міністерстві, і, звичайно ж, привнести додаткову фаховість у питання європейської інтеграції», — підсумував парламентарій.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.