У засіданні, зокрема, взяли участь народні депутати України — члени Комітету, працівники секретаріату Комітету, керівники та представники Міндовкілля, ДСНС, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Комітетом взято до відома інформацію міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Гринчук С. В. щодо заходів, вжитих для локалізації та ліквідації наслідків забруднення річок Сейм та Десна.

Комітет розглянув підготовлений до розгляду у другому читанні законопроєкт про основні засади державної кліматичної політики (реєстр. № 11310) з урахуванням пропозицій і зауважень суб’єктів права законодавчої ініціативи. Комітет вирішив врахувати поправки і пропозиції, подані за результатами розгляду на засіданні підкомітету з питань зміни клімату та охорони атмосферного повітря, щодо внесення до порівняльної таблиці доповнень стосовно викладу в остаточній редакції тексту статей законопроєкту для прийняття у другому читанні відповідно до пункту 4 частини першої статті 118 Регламенту Верховної Ради України.

За результатами розгляду проєкту закону про внесення змін до Цивільного кодексу України та інших законодавчих актів України щодо відповідальності за завдану майнову шкоду майну, яке перешкоджало виконанню обов’язків особовому складу сил цивільного захисту (реєстр. № 11497 від 19.08.2024), внесений народним депутатом України Ковальовим О. І., Комітет ухвалив висновок і прийняв рішення рекомендувати головному комітету внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію за результатами розгляду в першому читанні повернути законопроєкт суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Крім того, Комітетом розглянуто та рекомендовано Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію прийняти за основу і в цілому проєкт закону про припинення дії, вихід та денонсацію міжнародних договорів України, укладених урядом України з урядами російської федерації, республіки білорусь та в рамках Співдружності Незалежних Держав (реєстр. № 0290 від 04.09.2024), внесений Кабінетом Міністрів України. Метою законопроєкту є припинення дії, вихід та денонсація низки міжнародних договорів України, укладених урядом України з урядами російської федерації, республіки білорусь та в рамках Співдружності Незалежних Держав. Прийняття законопроєкту дозволить українській стороні виконати внутрішньодержавні процедури, необхідні для припинення дії, виходу та денонсації 14 міжнародних договорів України.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.

Фото з фейсбук-сторінки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.