Руслан Стефанчук подякував Литві за готовність надавати Україні щорічну підтримку у сфері безпеки та оборони в розмірі 0,25% ВВП країни, а також за наданий нещодавно пакет допомоги Україні.

Під час зустрічі сторони приділили особливу увагу безпековій ситуації. Очільник українського Парламенту підкреслив, що для України надзвичайно важливі сміливі рішення союзників щодо підтримки України. «Це рішення щодо надання Україні дозволу завдавати удари зброєю союзників по всіх законних військових цілях на території росії. Це згода на використання партнерами засобів ППО для збиття ракет та безпілотників на території України поблизу їхнього повітряного простору. Це необхідність посилення ППО України», — наголосив Руслан Стефанчук.

Також Голова українського Парламенту відзначив рішучість Литви у питанні посилення санкційної політики проти росії та долученість до ухвалення міжнародними організаціями політичних рішень на підтримку України, зокрема тих, які стосуються міжнародної ізоляції рф.

Не менш важливим питанням є підтримка Литовською Республікою Формули миру Президента України Володимира Зеленського. Руслан Стефанчук подякував за особисту активну участь Литви у цьому питанні та її участь у Глобальному Саміті миру.

Окрема і значна увага була приділена питанню європейської інтеграції України та її майбутнього в НАТО. «Високо ціную Вашу тверду віру в те, що майбутнє України в ЄС і НАТО. Вдячний за готовність Литви ділитися досвідом і підтримувати нас на європейському шляху», — наголосив Голова Верховної Ради України.

Наприкінці зустрічі сторони обговорили відновлення енергетичної інфраструктури України. Руслан Стефанчук висловив вдячність за обладнання, яке вже надала і планує надати литовська сторона, а також переконання, що співпраця між нашими країнами буде тільки посилюватися.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.