Участь у заході взяли народні депутати України, заступник міністра економіки України — Торговий представник України Тарас Качка та представники дипломатичних місій України: Надзвичайний і Повноважний Посол України у Соціалістичній Республіці В’єтнам Олександр Гаман, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Індонезія Василь 
Гамянін, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Сінгапур Катерина Зеленко, Тимчасово повірений у справах України в Малайзії Денис Михайлюк.

Основною метою наради було обговорення просування українських товарів із найбільшим експортним потенціалом на ринках держав—членів Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН).

Учасники загострили увагу на ключових товарах, які можуть сприяти зміцненню позицій України на азійських ринках, обговорили активізацію маркетингових кампаній, зокрема участь українських виробників у міжнародних виставках та розширення присутності у торгових домах, проведення відеорозмов з виробниками та збільшення кількості презентацій українських товарів.

Також обговорення зачепило необхідність забезпечення присутності України на міжнародних цифрових ринках.

За підсумками наради учасники домовилися провести наступний раунд переговорів разом із представниками українського бізнесу.

Ця ініціатива сприятиме не лише розширенню експорту українських товарів, а й зміцненню торговельно-економічних зв’язків із країнами Південно-Східної Азії та Латинської Америки.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.