Насамперед Руслан Стефанчук привітав Габріеля Атталя у стінах українського Парламенту та висловив подяку французькому народові, президентові, парламенту та уряду Франції за високий рівень підтримки України.

“Для нас дуже важливою є роль французького парламенту, який від початку повномасштабного вторгнення рф ухвалив сім важливих резолюцій на підтримку України”, – наголосив Спікер Верховної Ради України. 


Під час розмови сторони обговорили безпекову ситуацію в Україні. Руслан Стефанчук наголосив, що росія продовжує ганебні терористичні атаки проти України, вбиваючи мирних людей та знищуючи нашу критичну інфраструктуру. Тому, підкреслив він, Україна потребує подальшої підтримки союзників у своїй боротьбі. 

Також Голова Верховної Ради України відзначив цінність наданої Україні оборонної допомоги та закликав до подальшого постачання озброєння та військової техніки. Руслан Стефанчук акцентував також на важливості надання Україні дозволу наносити удари по військових цілях у рф зброєю союзників. 

Окрема увага була приділена темі створення міжнародного компенсаційного механізму. Спікер українського Парламенту підкреслив важливість продовження роботи із замороження активів рф та пошук варіантів їх прямого використання для підтримки України. 

На завершення зустрічі Сторони обговорили європейську та євроатлантичну інтеграцію України. Руслан Стефанчук подякував за підтримку нашої країни та висловив сподівання на подальшу допомогу Франції у реалізації українських міжнародних ініціатив.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України