На початку зустрічі Голова українського Парламенту наголосив на високій цінності двопартійної та двопалатної підтримки України з боку американського Конгресу. Він подякував Сполученим Штатам Америки за безпрецедентну, всебічну та постійну допомогу, особливо за оборонну підтримку, яка має ключове значення у протидії російській агресії.

Руслан Стефанчук підкреслив, що останніми тижнями росія значно посилила свій терор, вбиваючи мирних громадян, обстрілюючи та руйнуючи критичну інфраструктуру України, зокрема цивільну. У зв’язку з цим він окреслив нагальні потреби країни, зокрема необхідність у додаткових системах протиповітряної оборони (ППО), які є критично важливими для захисту українських міст і цивільних об'єктів.

Також порушили питання про можливість застосування американської зброї для ударів по військових об'єктах на території рф, звідки ведуться обстріли українських міст. Спікер українського Парламенту наголосив на необхідності створення міжнародної коаліції держав, готових допомагати збивати російські ракети та безпілотники над територією України.

Окрім цього, було обговорено постачання додаткових винищувачів F-16, а також скорочення термінів підготовки українських пілотів та збільшення кількості місць для їхнього навчання.

Окрема увага була приділена євроатлантичній інтеграції України. Спікер українського Парламенту підкреслив, що членство в НАТО залишається стратегічною метою України. «Українська армія вже діє за стандартами та принципами НАТО, використовуючи зброю Альянсу, і членство України в НАТО стане гарантією безпеки для України та всієї Європи на багато десятиліть уперед», – наголосив Голова Верховної Ради України.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України