На початку зустрічі Руслан Стефанчук відзначив цінність незмінної підтримки України Великою Британією та подякував за постійну підтримку і весь комплекс наданої всебічної допомоги.

Під час зустрічі основна увага була зосереджена на безпековій ситуації в Україні. Спікер Українського Парламенту наголосив на важливості забезпечення оборонних потреб України, особливо в умовах постійного російського терору та щоденних атак на українські міста.

Серед пріоритетів для України, як зазначив Руслан Стефанчук, першочерговими є системи протиповітряної оборони (ППО) та ракети до них. «Додаткові системи допоможуть захистити життя мирних громадян та забезпечити надійний захист українських міст», – наголосив він.

Не менш важливим питанням стало забезпечення можливості повного використання наданої союзниками зброї. Руслан Стефанчук підкреслив, що Україна не може ефективно захищатися зі "зв'язаними руками", тому критично важливим залишається зняття обмежень на використання цієї зброї проти законних військових цілей на території рф. Йдеться насамперед про військові аеродроми, де базується російська військова авіація.

Окремо під час розмови було порушене питання посилення санкційного тиску на росію. Руслан Стефанчук наголосив на необхідності унеможливити будь-які спроби росії обійти вже запроваджені обмеження.

Насамкінець Спікер українського Парламенту висловив сподівання на подальшу тісну співпрацю між Україною та Великою Британією для протидії російській агресії.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України