Ці слова відображають нелегкі будні представників мужньої професії. День рятівника відзначають працівники аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, інших спеціальних формувань, а також громадяни, які зробили внесок у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров’я людей. Вони запобігають та ліквідовують пожежі, аварії та техногенні катастрофи, знешкоджують боєприпаси, рятують людей на воді, виносять їх з вогню, дістають з-під уламків.

Випадкових людей у лавах ДСНС немає, адже це покликання та вибір кожного, хто готовий прийти на допомогу людям, які опинилися у біді.

За щоденною роботою працівників Держслужби з надзвичайних ситуацій — уже тисячі врятованих після російських обстрілів людських життів, ліквідованих пожеж та знешкоджених вибухонебезпечних предметів, розмінування українських земель.

У цей день вітаємо усіх, хто рятує життя, щоразу ризикуючи власним, справжніх героїв, які здійснюють шляхетні та сміливі вчинки, але скромно кажуть, що це лише їхня робота.

17 вересня — ще одна нагода подякувати усім працівникам аварійно-рятувальних служб України за мужність, сміливість, рішучість та безпеку, яку вони повертають людям.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.