«Попри війну в Україні триває розвиток індустріальних парків. Фінські інвестори оголосили про намір за півроку побудувати новий завод у Київській області. Раніше там же, у Білій Церкві, стартувало будівництво фабрики транснаціональної компанії Unilever. Незважаючи на прильоти поблизу морського порту, готує новенький індустріальний парк Одеса, а Дніпро стало першим містом, яке претендує на 150 млн державної підтримки на розвиток свого ІП. Про це та інше в короткому огляді найцікавішого, що відбулося у цій сфері в серпні.

-    Фінська компанія Peikko Group стала резидентом індустріального парку «Біла Церква» і вже замовила будівництво під ключ заводу з виробництва бетонних з’єднань та композитних конструкцій. Майбутнє виробництво матиме площу 2400 м2. Очікується, що завод буде введено в експлуатацію наприкінці першого кварталу 2025 року, але набір персоналу розпочнеться раніше.

-    Індустріальний парк «Innovation Forpost» (Дніпро) першим отримає фінансування за державною програмою розвитку інфраструктури ІП. Відповідне рішення прийняло Міністерство економіки. 150 мільйонів гривень з державного бюджету будуть використані на умовах співфінансування 50*50 для будівництва трансформаторної підстанції.

-    Одеська міськрада уклала угоду з компанією «Земельне кадастрове бюро» на виготовлення технічної документації для створення індустріального парку. З бюджету міста на цю мету заплановано витратити 2,4 млн гривень. ІП заплановано розмістити на території від Об’їзної дороги до естакади Одеського морського порту.

-    Теофіпольська селищна рада Хмельницької області прийняла рішення створити на території громади індустріальний парк. Завершення підготовчих робіт та запуск проєкту заплановано на 2028 рік.

-    Міський голова Івано-Франківська оголосив про намір створити на території громади індустріальний парк для розміщення виробничих потужностей релокованих підприємств. Площа майбутнього ІП — 10,5 га.

-    Компанія «Паркіт Добросин» набула статусу керуючої компанії індустріального парку «Добросин Інвест Парк» у Львівській області.

-    Полтавська філія «Ощадбанку» підписала меморандум про співпрацю з індустріальним парком «Smart Tech Industry» (Лубенська громада Полтавської області).

-    До Реєстру індустріальних парків внесено три нові парки: «Парк «Технологій та бізнесу», ІП «Ма’Рижани» та ІП «Сокиряни Індастрі ХАБ» Новояворівськ».

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.