Днями офіційним партнером міністерства стала ГО «Асоціація підприємців — ветеранів АТО». В.о міністра Олександр Порхун, заступник міністра Максим Кушнір та голова асоціації Сергій Позняк домовилися про спільне напрацювання стратегії розвитку ветеранського підприємництва.

Асоціація підприємців — ветеранів АТО веде свою діяльність з 2016 року. Її заснували ветерани-підприємці, аби допомагати своїм побратимам розпочинати та розвивати власну справу. Під керівництвом ветерана російсько-української війни Сергія Позняка асоціація переформатувала свою діяльність: з’явилися нові учасники — успішні ветерани-підприємці, розпочалася розбудова нових партнерств.

Наразі асоціація набуває ролі провідника на європейські ринки для ветеранських бізнесів, розширює свою роботу на рівні територіальних громад, впливає на формування державної політики у сфері підтримки ветеранського підприємництва.

Як зазначив в.о. міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун, наразі серед ветеранів і ветеранок існує величезний запит на започаткування власного бізнесу або розширення чи розвиток уже існуючих підприємницьких ініціатив, і для Мінветеранів цей напрям — один з пріоритетів. Крім того, міністерство працює над розширенням можливостей інформаційно-консультаційного супроводу та навчання, що включатиме всі етапи впровадження кейс-менеджменту.

«Ветеранське підприємництво має стати впізнаваним брендом, і не тільки в Україні. Впевнений, що з вашою допомогою ми напрацюємо дієву стратегію розвитку ветеранського підприємництва в Україні, яка сприятиме самозайнятості ветеранів і ветеранок», — сказав Олександр Порхун.

Максим Кушнір зазначив, що ветерани й ветеранки є нашим потенціалом, вони — майбутнє економіки та розвитку України в цілому.

«Наша команда змінює підходи в заходах державної підтримки ветеранів. Ми відходимо від політики соціальної залежності ветеранів від держави і створюємо нову політику можливостей для ветеранської спільноти», — зауважив заступник міністра.

«Ми готові залучити фахових експертів та поділитися власними успішними кейсами, досвідом, аби допомогти державі розробити дієвий документ щодо розвитку ветеранського підприємництва в Україні», — зазначив Сергій Позняк.

Нагадаємо, нещодавно Мінветеранів об’єднало зусилля з Kharkiv IT Cluster у створенні цифрової екосистеми підтримки ветеранів і ветеранок.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.