Під головуванням очільника Комітету з питань економічного розвитку Дмитра Наталухи відбулася робоча нарада за участю народних депутатів України, представників виконавчої влади та вітчизняних виробників автобусів, основними питаннями обговорення на якій стали захист українського виробника та можливі порушення вимог щодо ступеня локалізації товарів.

В умовах економічної нестабільності та викликів, пов’язаних з війною, надзвичайно важливо захистити українського виробника, оскільки це безпосередньо впливає на економічну безпеку України.

На нараді було зазначено, що бюджетні кошти мають спрямовуватися на підтримку українських виробників, які дотримуються вимог щодо ступеня локалізації та виготовляють товари з високою доданою вартістю на території України. Це не лише сприяє розвитку національної промисловості, а й підвищує конкурентоспроможність вітчизняних компаній на міжнародних ринках.

За підсумками зустрічі досягнуто домовленості провести спільно з Міністерством економіки України і Міністерством розвитку громад та територій України виїзний захід на виробничі потужності українських підприємств і наочно оцінити ступінь локалізації виробництва, а також переконатися у відповідності підприємств вимогам чинного законодавства.

Це важливий крок до забезпечення економічної стійкості та розвитку вітчизняної промисловості, яка повинна стати опорою української економіки в умовах сучасних викликів.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.