«Інвестиції — ось рушійна сила стійкості України, а не чергове вигадування податків, — зазначає голова підкомітету з питань промислової політики Комітету з питань економічного розвитку Муса Магомедов. Наш оборонно-промисловий комплекс (ОПК) зріс в 6 разів за кілька років саме завдяки інвестиціям, передусім ззовні. У 2023 році виробничий потенціал приватного та державного сектору ОПК становив уже 7 млрд доларів, і це зовсім не межа.

У 2025 році цей показник української оборонки може зрости до 20 млрд доларів, вважає міністр оборони України Рустем Умєров. Але для цього ми потребуємо зовнішньої підтримки. Щоб вона була, ми маємо показати нашим партнерам, що ми готові захищати їхні інвестиції не лише у військовому, а й у правовому полі. Чіткі правила гри для всіх, верховенство права, економічні преференції, гарантовані державою, захищеність бізнесу від необґрунтованого тиску з боку силових органів — ось над чим ми маємо активно працювати. Зосереджуватися не на тому, щоб підіймати податки, а щоб залучати кошти.

Міць нашого ОПК — це запорука того, що ми будемо здатні захистити себе зараз та стримувати спроби агресії потім. А інвестиції — це і є запорука того, що ця міць буде створена. Наші можливості зростання значно перевищують обсяги коштів, які країна здатна забезпечити самостійно. Тому ми маємо продовжувати вибудовувати таку політику та економічне середовище, які зроблять нас привабливими в очах інвесторів попри всі ризики воєнного часу».

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.