«У професійно-технічному училищі № 2 в Дніпрі відкрили майстерню верстатників. Новеньким верстатам з ЧПУ можуть позаздрити не тільки більшість закладів освіти, а й навіть деякі промислові підприємства», — поінформував народний депутат України Дмитро Кисилевський.

Народний обранець зазначив: «Для того, щоб встановити три верстати, закуплені компанією «Інтерпайп», довелося під кожен з них підготувати посилений фундамент, розібрати й заново побудувати стіну навчального корпусу. Фінансування капітального ремонту будівель, приміщень і укриття взяла на себе міськрада Дніпра».

«Я давно мріяв про те, щоб профтех перестав бути вибором «з безнадії». Щоб це було місце, куди хочеться прийти навчатись. І тепер ми почали це втілювати в життя. Я вдячний менеджменту «Інтерпайпа» — Андрію Короткову, Сергію Костенко, Людмилі Новак та міськраді Дніпра —  Борису Філатову, Володимиру Міллеру, Ксенії Сушко за те, що повірили у важливість цієї справи», — зауважив парламентар.

Політик додав: «Оператори верстатів з ЧПУ — затребувана, навіть дефіцитна професія. Тепер за кожного з них підприємства міста будуть жорстко конкурувати, пропонуючи гідні зарплати. Адже фахівці, які вміють програмувати такі верстати і управляти ними, потрібні скрізь, де працюють з металом».

«Модернізація ПТУ № 2 — лише один з елементів великого освітнього проєкту, який я ініціював для дітей Лівого берега Дніпра. Він передбачає побудову навчальних маршрутів, одним з яких ми проведемо дитину від сучасного кабінету праці в школі через круте училище і далі на підприємство кваліфікованим робітником з гідною зарплатою. Інший — від інтересу до фізики й інформатики, через шкільні лабораторії мехатроніки й профільні олімпіади в «Дніпровську політехніку», а після цього — на підприємства інженерами-мехатроніками», — зазначає Дмитро Кисилевський.

«У підсумку наше місто отримає потужних спеціалістів робітничих професій з гідною зарплатою й сучасних інженерів, здатних підтримати статус Дніпра як передового промислового центру. А діти обиратимуть ту професію, яка їм до душі. І матимуть гідне життя в майбутньому. Буде в Україні потужна промисловість — буде й незалежна держава», — підкреслив народний депутат Дмитро Кисилевський.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.