Уповноважений Верховної ради України з прав людини Дмитро Лубінець зустрівся із керівництвом Київської області, аби відрекомендувати свого Представника у регіоні Микиту Козиренка.

Також він розповів присутнім про роботу Офісу Омбудсмана та наголосив на тому, що посада Представника передбачає виконання таких само повноважень, як і Омбудсмана: здійснення моніторингових візитів, складання актів реагування на порушення прав людини та інше.

«Ураховуючи кількість населення Київщини, плануємо відкриття Представництв нашої інституції не тільки у Києві, а й у Білій Церкві, Броварах та Ірпені», — повідомив Лубінець.

Жителі Київщини можуть звернутися до Представника Уповноваженого Микити Козиренка у разі порушення прав за цими контактами:

електронна адреса: 

kozyrenko@ombudsman.gov.ua

номер телефону: 

+380 (097) 697 98 12.

Відбулася велика зустріч із членами родин військовополонених Захисників України

17 вересня відбулася зустріч понад трьохсот членів родин військовополонених та зниклих безвісти Захисників України із представниками Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, Об’єднаного центру СБУ, Пенсійного фонду, Департаменту соцзабезпечення МОУ, Нацполіції, МВС, Офісу Генпрокурора та ГШ ЗСУ. Під час заходу присутнім повідомили, що майже 40 відсотків тих, кого повернули з російського полону, — це особи, які мали статус зниклих безвісти за особливих обставин і не були підтверджені Міжнародним Комітетом Червоного Хреста.

Зустрічі родин військовополонених та зниклих безвісти із представниками держави — це можливість об’єднати зусилля для пошуку та визволення воїнів. Також це впевненість, що їхні близькі, Захисники України, не залишені напризволяще. Це простір для діалогу, де кожне питання знаходить відгук. Такі зустрічі дають змогу родинам не лише отримати важливу інформацію, а й відчути силу спільної боротьби за повернення тих, хто чекає на свободу.

Важливий діалог з делегацією Бундестагу Федеративної Республіки Німеччина

В Офісі Омбудсмана України відбулася зустріч із делегацією Бундестагу ФРН на чолі з паном Нільсом Грюндером стосовно посилення підтримки України. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини

Дмитро Лубінець повідомив, що внаслідок російської агресії 1 609 українських дітей отримали поранення, а 575 — вбиті. Справжні цифри можуть бути більші, адже нині Україна не має доступу до даних із ТОТ України.

Також він додав, що росія цинічно і систематично порушує Женевські конвенції про захист цивільного населення під час війни та про поводження з військовополоненими. 

Лубінець наголосив, що Україна цінує допомогу Німеччини і продовжує потребувати підтримки.

Офіс Омбудсмана України.