Визнання важливості рекрутерів як фахівців, які допомагають компаніям знаходити найкращі таланти, формувати успішні команди для розвитку компаній, стало підставою для запровадження цього свята. Цей день нагадує про важливість людських ресурсів та їх вплив на загальний успіх організацій.

В Україні рекрутери зіткнулися з новими викликами та змінами в своїй діяльності — повномасштабне вторгнення змусило компанії адаптуватися до нових викликів, що передбачає зміни в стратегіях підбору кадрів, заміну добровольців, мобілізованих працівників та волонтерів, пошук фахівців військових спеціальностей, заповнення вакансій у ЗСУ.

Рекрутери активно допомагають людям, які втратили роботу через війну, знаходити нові можливості, пропонуючи безплатні курси для здобуття нових професій чи тренінги, надаючи підтримку кандидатам, які пережили складнощі, пов’язані з війною. Нинішні рекрутери мають бути гнучкими й швидко реагувати на зміни в законодавстві та ринкових умовах, щоб знайти найкращих кандидатів. У складні часи рекрутери відіграють важливу роль у відновленні та підтримці вітчизняної економіки.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.