«За час роботи в органах місцевого самоврядування та вже перебуваючи у статусі народного депутата України, я мав можливість спілкуватися та спільно вирішувати проблематику, що стосується децентралізації та функціонування територіальних громад. За цей період є чимало позитивних змін і спільно втілених проєктів. Водночас військова агресія росії спричинила до того часу не притаманні негативні виклики в економічній та соціальній сферах і ускладнила вирішення наявної проблематики. 

Тож під час роботи в окрузі продовжую проводити зустрічі з представниками місцевого самоврядування у громадах Закарпатської області щодо питань, з якими зіштовхуємось в умовах воєнного сьогодення. 

Зокрема з очільниками і представниками Дубриницько-Малоберезнянської, Вільховецької, Кам'янської, Рахівської, Ясінянської територіальних громад обговорив питання, що потребують законодавчого врегулювання, йшлося про субвенції, інфраструктурні проєкти, підтримку військових та їхніх родин, допомогу ВПО. 

Головне, що є конструктивний діалог та взаємодія, і не лише розуміння, але спільна робота щодо вирішення порушених питань. 

Констатую, що в умовах воєнного сьогодення не можна говорити щодо проблематики винятково виборчого округу, наразі все масштабовано по регіону. Прийом і допомога громадянам з числа ВПО, швидкість та якість надання адміністративних послуг, забезпечення навчального процесу, державні програми підтримки, залучення позабюджетного фінансування на втілення соціально важливих проєктів. Навіть питання ремонту доріг зараз не лише про безпеку дорожнього руху, а й про швидку логістику переміщення людей та вантажів, зокрема для потреб військових, що є вкрай важливим. 

Вкотре зазначу, що вирішення проблем, особливо в умовах сьогодення, потребує злагодженої роботи всіх сторін, забезпечення комунікації на всіх рівнях та постійного моніторингу ситуації для реагування на виклики».

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.