Перший заступник Голови Верховної Ради України на своїй фейсбук-сторінці повідомив:

«Перебуваю з робочим візитом у Великій Британії для участі у Конференції Лейбористської партії.

На полях заходу разом із Лесею Забуранною зустрілися з Державним секретарем у закордонних справах, справах Співдружності та розвитку Девідом Ламмі.

Поінформував про безпекову ситуацію в Україні, зокрема останні атаки по наших містах — по Харкову, Одесі, Павлограду. Ворожі ракети продовжують тероризувати цивільне населення та руйнувати українські життя.

Висловив вдячність за практичну підтримку у нашій боротьбі. Та наголосив, що наші пріоритети залишаються сталими: збройна та фінансова допомога.

Велика Британія — наш справжній друг. Дякуємо за солідарність і те, що на шляху до справедливого миру ми разом! Адже разом здатні на більше».

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.

ДОВІДКОВО

Лейбористська партія Великої Британії — одна з провідних політичних партій країни, заснована 1900 року. Лейбористська партія сповідує соціал-демократичні принципи, прагнучи досягти соціальної справедливості, рівності та солідарності. Основну увагу приділено захисту прав робітників, підтримці соціальних програм, охороні навколишнього середовища та розвитку економіки на основі рівності. Партія складається з національного керівництва, регіональних організацій та місцевих відділень. Вона також має молодіжну організацію — Молодіжна лейбористська партія. Лейбористська партія традиційно має сильну підтримку серед робітничого класу, профспілок, освітніх та медичних працівників. Однак з часом коло її прихильників розширилося, включаючи середній клас і молодь.

Партія здобула владу в різні періоди, зокрема, під керівництвом таких прем’єр-міністрів, як Клемент Атлі, Тоні Блер та Ґордон Браун. Вона запровадила значні соціальні реформи, такі як націоналізація промисловості, створення Національної служби охорони здоров’я (NHS) та введення системи соціального забезпечення.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.

Фото з офіційної фейсбук-сторінки Першого заступника Голови Верховної Ради.