Під головуванням заступника Голови Комітету Олексія Мовчана відбулася нарада щодо обговорення проєкту закону України про публічні закупівлі (реєстр. № 11520), який прийнятий Верховною Радою України в першому читанні за основу з урахуванням частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України.

Законопроєктом пропонується нова редакція Закону України «Про публічні закупівлі». Зазначений проєкт закону України покликаний наблизити українське законодавство до європейських стандартів.

Учасники заходу обговорили основні напрями роботи та шляхи пришвидшення роботи з підготовки законопроєкту до другого читання, зокрема проведення консультації з міжнародними партнерами щодо зазначеного законопроєкту, та домовилися проводити систематичні зустрічі з обговорення законопроєкту у форматі поблокової моделі роботи з метою напрацювання узгодженої редакції проєкту закону з урахуванням позицій усіх стейкхолдерів.

Ухвалення нового Закону України про публічні закупівлі є важливим кроком до інтеграції з Європейським Союзом та гармонізації українського законодавства з нормами ЄС. Це відкриє нові можливості для міжнародного співробітництва та інвестування в Україну. Очікується, що запровадження нових стандартів у сфері публічних закупівель сприятиме зменшенню корупційних ризиків і забезпеченню більшої довіри до державних інституцій.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.