Щоб завершити війну на умовах, що підходять нашій державі й загалом цивілізованому світу, країнам, які поважають міжнародне право.

Про це розповіла народна депутатка, заступниця Голови парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, членкиня постійної делегації у ПАРЄ Євгенія Кравчук.

«У Плані перемоги, основні елементи якого в загальних рисах уже озвучив Президент Володимир Зеленський, ідеться про світову архітектуру безпеки й місце України в ній. Нам потрібні гарантії безпеки, гарантії неповторення війни. Для нас важливим є реальний вступ до НАТО й реальна відповідь країн— членів Альянсу на це наше бажання. У цьому питанні роль США чи не найважливіша, а інші союзники дивляться на Вашингтон», — зазначила політикиня.

Вона додала, що наразі очікується зустріч Президента України з його американським колегою Джо Байденом, а також із кандидатами у президенти США. Офісам Камали Гарріс і Дональда Трампа також мають передати План перемоги.

Народна депутатка нагадала, що на саміті НАТО у Вашингтоні хоч і з’явилася більша конкретика в заяві, але офіційного запрошення Україна не отримала.

«Зараз ми підписуємо двосторонні безпекові угоди на 10 років. Це перехідний період, але нам треба чітко розуміти, коли ж «парасолька» НАТО відкриється над Україною», — наголосила парламентарій.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.