Захід присвячений презентації ключових напрямів роботи влади та шляхів подолання викликів, спричинених повномасштабним вторгненням росії, у якому взяв участь голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха та інші представники Комітету.

На заході, серед іншого, було представлено Стратегію відновлення малого та середнього підприємництва (МСП) до 2027 року. Ухвалений урядом документ визначає ключові напрями державної політики у сфері МСП, включно з відновленням зруйнованих підприємств за принципом «build back better». Особлива увага приділяється зеленому переходу, цифровій трансформації, інноваційному розвитку та інклюзивності бізнесу — залученню жінок, людей з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб (ВПО) і ветеранів. Документ враховує рекомендації ОЕСР, відповідає змісту Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також узгоджується з Планом для Ukraine Facility.

«Малий та середній бізнес виявив надзвичайну стійкість у складні часи. Український бізнес продовжує працювати, виходити на нові ринки та шукати інвестиційні можливості. Ми раді долучитися до створення Стратегії, адже вона є цілісним та практичним підходом до відновлення бізнесу. Велика Британія залишається відданою підтримці уряду України в реформуванні політики МСП, щоб вона краще відповідала потребам бізнесу та сприяла інклюзивності та інноваціям», — наголосив Стефан Коссофф, директор з програм розвитку Посольства Великої Британії в Україні.

«USAID вже тривалий час підтримує малі та середні підприємства в Україні. Ми робимо це, допомагаючи уряду України покращувати бізнес-середовище, розширюючи доступ до фінансування, залучаючи спільні інвестиції для підвищення ефективності та організовуючи торговельні місії для пошуку нових ринків збуту», — зазначила Теодора Делл, заступниця директора Місії USAID в Україні.

Крім того, на заході було презентовано створену для посилення взаємодії держави та бізнесу нову платформу Пульс, яка має транслювати голос бізнесу і стати прикладним інструментом, що даватиме підприємцям змогу активно впливати на ухвалення рішень органами влади. Також було представлено електронну систему єДозвіл, створену для переведення в електронну форму процедур надання дозвільних документів для бізнесу.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.