Аллу Олійник призначено на посаду XX черговим з’їздом суддів України, і вона вже друга суддя Конституційного Суду України, яка призначена за новими та безпрецедентно відкритими правилами конкурсного добору за участі Дорадчої групи експертів.

Як відомо, до складу цієї групи входять не тільки представники різних гілок державної влади в Україні, але й експерти, делеговані за ініціативою Венеційської комісії та міжнародних організацій, які надають Україні допомогу у сферах верховенства права, захисту прав людини, запобігання і протидії корупції.

«Сьогодні ми маємо чергову нагоду привітати Конституційний Суд України із поповненням новою суддею. Переконаний, що підсилення складу КСУ лише зміцнить інституційну спроможність і авторитет Суду», — підкреслив Голова Верховної Ради України.

Водночас, зазначив Руслан Стефанчук, вакантними залишаються ще певні позиції у КСУ, що дає можливість найкращим кандидатам долучитись до конкурсних відборів і в подальшому працювати над захистом фундаментальних основ і цінностей, закріплених у Конституції України.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.