Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук разом з академічною спільнотою, дипломатичним корпусом та військовослужбовцями взяв участь у заходах з нагоди 190-річчя заснування Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

На початку заходу спікер українського Парламенту зазначив, що 9 березня ми відзначили 210-ту річницю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Цього року відзначали 190-річчя від дня урочистого відкриття нашого Університету.

«Це ще одна можливість підкреслити, що Шевченко єднає. Адже кожен із нас однаково щемливо слухає «Катерину». Однаково відкритою душею співпереживає, читаючи: «Не так тії вороги, як добрі люди». І ми однаково сприймаємо — як генокод нашої нації — слова, сказані в «Заповіті», — зазначив Руслан Стефанчук.

За його словами, саме ідея єднання є лейтмотивом української нації, тією ідеєю, якій агресор не може знайти протидії. А Слово Генія допомагає українцям у боротьбі за національну ідентичність протягом багатьох десятиріч.

ДОВІДКОВО

Київський національний університет імені Тараса Шевченка був заснований у 1834 році. Нині — це 13 факультетів, 8 навчальних інститутів, навчально-науковий центр, підготовче відділення,
КНУ імені Тараса Шевченка став першим українським університетом, який увійшов до найтитулованішого світового рейтингу академічних організацій — Academic Ranking of World Universities (ARWU). КНУ визнано одним із тисячі найкращих світових університетів.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.