План перемоги, з яким Президент Володимир Зеленський поїхав до США, і який презентує партнерам, — це наше бачення того, як справді можна закінчити цю війну та встановити довготривалий мир на європейському континенті.

Про це заявив народний депутат, заступник голови парламентського Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв.

«Нашим партнерам час зрозуміти, що сьогодні триває війна не просто росії проти України, але й західного демократичного світу проти тиранії. І зараз рф загрожує ядерній безпеці не лише України, а й наших сусідів та партнерів. Потрібно це зупиняти не тільки системами ППО. Вважаю, що першочергово це треба робити через санкційний тиск. Нагадаю, що ядерна енергетика рф усе ще не під санкціями», — зазначив політик.

Він додав, що саме зараз варто надати Україні дозвіл на удари по території рф далекобійними ракетами.

«Це також превентивний крок для того, щоб зупинити російський терор на території України. А наше членство в НАТО — це єдиний шлях гарантувати безпеку, щоб надалі ані Україна, ані Альянс не стикнулися з агресією з боку росії. Навіть якщо ми нині завершимо війну, але Україна не стане членом НАТО, то це означатиме, що рф зробить висновки, відновить сили за 3-5-10 років і нападе знову, але вже набагато жорсткіше та з більшою підготовкою», — наголосив народний депутат.

За його словами, основні результати візиту Володимира Зеленського будуть згодом, адже все найважливіше обговорюється за зачиненими дверима.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.