Так, Верховній Раді України рекомендовано проєкт закону України про статус осіб, постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного зі збройною агресією російської федерації проти України, та невідкладні проміжні репарації, реєстр. № 10132 від 09.10.2023, поданий народним депутатом України Бардіною М. О. та іншими народними депутатами України, за результатами розгляду прийняти в другому читанні та в цілому.

У висновках, наданих головним комітетам, рекомендовано:

проєкт закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з Рішенням Конституційного Суду України від 14 лютого 2024 року № 1-р(II)/2024 щодо гарантування захисту прав і свобод особи за рішенням Європейського суду з прав людини, реєстр. № 11508 від 21.08.2024, поданий Кабінетом Міністрів України, за наслідками розгляду у першому читанні прийняти за основу;

проєкт закону України про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо приведення термінології у відповідність до Закону України «Про захист прав споживачів», реєстр. № 11478 від 13.08.2024, поданий народним депутатом України Бурмічем А. П., за наслідками розгляду у першому читанні прийняти за основу.

Також затверджено звіт про підсумки роботи Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин за період одинадцятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.