Останні державні візити глав держав відбулися у 2011 та 2013 роках, у рамках яких були укладені базові документи, які на сучасному етапі визначають та юридично закріплюють підвалини дружби і співробітництва двох держав, досягнення і пріоритети подальшого взаємовигідного розвитку українсько-китайської співпраці.

З початку відкритої збройної агресії росії проти нашої держави між міністром закордонних справ України та міністром закордонних справ КНР Ван Ї у березні та квітні 2022 року відбулися телефонні розмови та зустріч на полях щорічної сесії Генеральної Асамблеї ООН (вересень, Нью-Йорк), у 2023 році відбулися зустріч міністра закордонних справ України з керівником Канцелярії Комісії ЦК КПК із закордонних справ Ван Ї на полях Мюнхенської безпекової конференції (лютий, Мюнхен) та телефонна розмова з членом Держради, міністром закордонних справ КНР Цінь Ганом. 

26 квітня 2023 року відбулася телефонна розмова Президента України Володимира Зеленського з Головою КНР Сі Цзіньпіном. 

16-17 травня 2023 року в Україні перебував спеціальний представник Уряду КНР з питань Євразії Лі Хуей, який під час візиту був прийнятий Президентом України Володимиром Зеленським. На полях 60-ї ювілейної Мюнхенської безпекової конференції відбулася зустріч міністра закордонних справ України з членом Політбюро ЦК КПК, керівником Канцелярії Комісії ЦК КПК із закордонних справ, міністром закордонних справ КНР Ван Ї. 7 березня 2024 року в Україні перебував спеціальний представник Уряду КНР з питань Євразії Лі Хуей. 5 червня 2024 року в Пекіні відбувся черговий раунд українсько-китайських політичних консультацій, а 6 червня — зустріч української делегації із заступницею голови Постійного комітету Народних зборів міста Шанхай Цзун Мін (Шанхай).
За даними Державної служби статистики України, за перші 

6 місяців 2024 року товарообіг між країнами становив 8 млрд дол. та зріс на 25,64%. При цьому експорт зменшився на 3,9% та становив 1,6 млрд дол., а імпорт зріс на 36,2% та становив 6,4 млрд дол. Негативне сальдо для України становило 4,83 млрд дол. У 2023 році товарообіг становив 12,8 млрд дол. (+15,3%). Експорт товарів з України до Китаю становив 2,4 млрд дол. (-2,5%). Імпорт китайських товарів в Україну становив 10,4 млрд дол. (+20,4%). Сальдо для України було негативним та становило 8,4 млрд дол.

У 2021 році обсяг торгівлі послугами становив 387,2 млн дол. Експорт послуг з України до Китаю становив 88,5 млн дол. (-28,7%), імпорт китайських послуг в Україну становив 298,7 млн дол. (+51,5%). Негативне сальдо для України за цей період становило -210,2 млн дол.

За даними НБУ, станом на 31 грудня 2021 року в економіку України залучено 111 млн дол. прямих інвестицій з Китаю. В основному китайські інвестиції вкладені у професійну, наукову та технічну діяльність; сільське, лісове та рибне господарства; оптову та роздрібну торгівлю, ремонт транспортних засобів; операції з нерухомим майном; транспорт, складське господарство, поштову та кур’єрську діяльність.

Депутатська група Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Китайською Народною Республікою створена 12 жовтня 2020 року, співголова — Ірина Никорак, фракція політичної партії «Європейська солідарність».

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.