Керівники Верховної Ради України на своїх фейсбук-сторінках зазначали:

Голова Верховної Ради України Руслан СТЕФАНЧУК:

«День пам’яті жертв Бабиного Яру.

У трагічну річницю масового розстрілу в Бабиному Яру ми, передусім, шануємо пам’ять невинних жертв нацистського режиму. 83 роки тому тисячі людей були свідомо вбиті лише за етнічною ознакою.

Сьогоднішній день — нагадування всьому світові про велику трагедію, про нелюдську жорстокість та ненависть до життя, що не знає меж.

Ці страшні сторінки історії назавжди в нашій пам’яті. Як і те, що світ не має допустити відродження зла і повторення подібних злочинів у майбутньому.

Вічна пам’ять усім невинним жертвам».

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр КОРНІЄНКО:

«29 вересня Україна вшановує День пам’яті жертв Бабиного Яру. Однієї з найтрагічніших й найжахливішої сторінки в історії людства.

Лише за два дні на цьому місці було розстріляно понад 30 тисяч євреїв, а загалом, протягом всього періоду окупації, — близько 100 000 людей.

Ця дата ніколи не буде забутою. Ми пам’ятатимемо. І нагадуватимемо світові про жертв нацизму та зло, яке тоді знищувало без розбору. Зло, яке покарали. І те, що будь-яке зло має бути завжди притягнуте до відповідальності за свої діяння».

Заступниця Голови Верховної Ради України Олена КОНДРАТЮК:

«Бабин Яр. Трагедія крізь століття.

Місце невимовного болю, що стало одним із страшних символів Голокосту.

Місце, де вічно живе пам’ять про 100 000 євреїв та представників інших національностей, що були розстріляні в Бабиному Яру в часи нацистської окупації Києва.

Трагедія Бабиного Яру нагадує всьому людству, що за словами «Ніколи знову» мають завжди стояти рішучі дії та єднання у протидії злу, щоб такі масові вбивства і геноциди більше не повторювалися.

Немає нічого дорожчого за цінність людського життя. Боронити саме життя, ніколи не залишатися мовчазним спостерігачем звірств та злочинів проти людяності — моральний обов’язок цивілізованого світу. Інакше в людства не буде майбутнього — лише темрява, біль і страждання.

Світла і вічна пам’ять жертвам трагедії Бабиного Яру, усім жертвам злочинів нацизму».

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.