«Як голова підкомітету з питань тимчасово окупованих територій, відновлення та розвитку деокупованих територій України та член Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав ВПО відвідав модульне містечко, садочки та школи в Бериславському та Херсонському районах, де триває облаштування бомбосховищ», — поінформував народний депутат України Сергій Козир.

«Будівництво цих об’єктів для Херсонщини є вкрай важливим, адже модульне містечко — це можливість забезпечити херсонців хоча б тимчасовим житлом, а створення бомбосховищ допоможе дітям, які останні 4,5 року позбавлені живого спілкування через ковід і широкомасштабне вторгнення, здобути гарну освіту», — зазначив політик.

І додав: «Було приємно відвідати й дитячий садочок у Музиківці, який було відремонтовано ще до широкомасштабної війни, в рамках програми «Велике будівництво». Він працює, зроблено ремонт в укритті, і, що головне, — діти його відвідують».

Парламентарій повідомив: «Також відвідали село Посад-Покровське, де почав реалізовуватися проєкт з повної відбудови, але, на жаль, зараз роботи припинені через брак фінансування».

«Брак фінансування негативно впливає й на інші необхідні проєкти, наприклад, на забезпечення населення якісною питною водою. Над цим питанням буду працювати вже в рамках внесення змін до бюджету на 2025 рік», — підсумував народний депутат Сергій Козир.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.