Голова підкомітету з питань взаємодії держави і бізнесу та інвестицій Комітету з питань економічного розвитку Ігор Марчук на запрошення Конгресовою Агенцією з міжнародного лідерства, яка є структурним підрозділом Конгресу США (COIL), взяв участь у міжнародній програмі обмінів «Відкритий світ».

Метою програми є налагодження взаємозв’язків між Україною та США, проведення зустрічей з представниками законодавчої та виконавчої гілок влади на державному, штатному та місцевому рівнях. Це особливо актуально та важливо в умовах агресії російської федерації проти України, а також враховуючи важливість та необхідність підтримки Сполученими Штатами Америки нашої економіки та обороноздатності.

«Уже понад тиждень з колегами по парламенту працюємо в США, — розповідає Ігор Марчук. — Десятки зустрічей з конгресменами та сенаторами, розуміння та скепсис, складні запитання й щире захоплення, одне слово — боротьба за українські інтереси триває!

З основних тем для дискусій та пошуку підтримки:

-  дозвіл на використання американської зброї та зброї партнерів по військових цілях на території московії;

-  гарантії безпеки та членство України в НАТО;

-  пришвидшене постачання критично необхідної нам зброї далекого ураження, артилерійських снарядів тощо;

-  з улюбленого — F16 і, звісно, економічна співпраця, інвестиції в українську економіку, пріоритетні сектори для спільного розвитку.

Робота триває! Пересилимо!»

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.