Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко виступив із вітальним словом на онлайн-брифінгу на тему «Зміцнення парламентської дипломатії та комунікацій парламенту: розбудова комунікаційної спроможності та формування ефективних стратегій інтеграції до ЄС та післявоєнного відновлення», організованого Програмою USAID «РАДА: наступне покоління» за участі експертів International IDEA.

Експерти обговорили, як змінився політичний ландшафт Європейського Союзу після виборів, що може посилити співпрацю Верховної Ради України та Європейського Парламенту, як ефективно пояснювати громадянам про євроінтеграцію, а також як протистояти маніпуляціям і втручанню у процес вступу України до ЄС та післявоєнного відновлення.

«Це важливе обговорення, і ми дякуємо партнерам, що поділилися своїм досвідом та практиками Європарламенту. Для Верховної Ради України важлива ефективна комунікація через низку чинників, зокрема як законодавчого органу та пояснення тих чи інших рішень, а також на євроінтеграційному шляху нашої держави», — повідомив Олександр Корнієнко. Він розповів, що особисто активно спілкується з суспільством, проводить лекції щодо майбутнього України та, відповідно, її громадян, у статусі членів Європейського Союзу. «Адже це величезний масив інформації про наші обов’язки, права, можливості, завдання для кожної сфери», — зауважив Перший віцеспікер.

Відзначалося, що прозорість в комунікації — один з основних факторів для відновлення України. «Вважаю, що за останні роки Український Парламент зробив великий поступ — з’явилися комунікаційні канали, які активно працюють та розвиваються», — наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України.

Олександр Корнієнко подякував партнерам, які допомагають розбудовувати комунікаційні спроможності Українського Парламенту, за нинішню та майбутню співпрацю.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України