Це стало можливим завдяки фінансовій підтримці Банку розвитку Ради Європи в рамках проєкту «HOME: Компенсація за знищене житло».

«Перший транш в обсязі 70 млн євро спрямовано на оплату близько 2000 житлових сертифікатів. Проєкт профінансовано Банком розвитку Ради Європи, і це є стратегічним внеском у відновлення України. За що ми щиро вдячні нашим партнерам. Плануємо продовжити співпрацю і в 2025 році. Про це домовилися з Головою Банку розвитку Ради Європи Карлом Монтічеллі під час зустрічі», – зазначив Віце-премʼєр-міністр України – Міністр розвитку громад та територій Олексій Кулеба.

Кредитна угода на 100 мільйонів євро між Україною та Банком розвитку Ради Європи (CEB) була підписана у червні цього року під час Конференції з відновлення України (Ukraine Recovery Conference, URC2024).

Міністерство розвитку громад та територій зараз готує запит на виплату другого траншу в розмірі 30 млн євро для наступного етапу реалізації проєкту.

Пріоритетне право на компенсацію за програмою «HOME: Компенсація за знищене житло» мають учасники бойових дій, Захисники і Захисниці, які повертаються та потребують відновлення, особи з інвалідністю та багатодітні сімʼї.

На сьогодні до Державного реєстру пошкодженого та знищеного майна (РПЗМ) внесено понад 387 тисяч об'єктів нерухомості. Держава продовжує працювати для підтримки людей, постраждалих внаслідок збройної агресії росії проти України.

За матеріалами Міністерства розвитку громад та територій.

 

Хочете першими знати про зміни та оновлення в законодавстві?
Хочете з перших уст дізнаватися про роботу Верховної Ради та окремих депутатів?

Підписуйтеся на телеграм-канал «Голосу України»:

https://t.me/GolosUkrainyVR

На наших ресурсах у фейсбуці та телеграмі – найактуальніша офіційна інформація.