Під час розгляду проєкту головного фінансового документа країни народні депутати заслухали доповіді Міністерства фінансів України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства у справах ветеранів України, Міністерства економіки України, Рахункової палати, а також зауваження та пропозиції Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Національного агентства України з питань державної служби, СПО роботодавців, СПО об’єднань профспілок, Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» щодо передбачених видатків на соціальний захист ветеранів війни, членів сімей таких осіб, постраждалих учасників Революції Гідності, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України, а також сімей, жінок, дітей, осіб з інвалідністю та інших найбільш вразливих категорій населення.

При обговоренні членами Комітету були висловлені зауваження та пропозиції стосовно основних прогнозних показників державних соціальних гарантій та соціальної підтримки населення, соціального захисту населення України, пенсійного забезпечення та видатків Пенсійного фонду України, виплати житлових субсидій та пільг громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, одноразової грошової допомоги за шкоду життю та здоров’ю, завдану працівникам об’єктів критичної інфраструктури, державним службовцям, посадовим особам місцевого самоврядування внаслідок військової агресії російської федерації проти України, соціальної підтримки ветеранів війни, соціального захисту осіб з інвалідністю тощо.

За результатами розгляду Комітет також сформував пропозиції щодо збільшення соціальних видатків, зокрема які стосуються виплат житлових субсидій, грошової компенсації за житло, в тому числі для членів сімей загиблих осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції. Відповідні рекомендації Комітету та інші пропозиції народних депутатів України — членів Комітету (№ 1, № 2, № 3) надіслані до Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

Окрім зазначеного, члени Комітету проголосували за створення робочої групи з доопрацювання до другого читання проєкту закону України про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення процедур проведення медико-соціальної експертизи (реєстр. № 11225) під головуванням першого заступника голови Комітету М. М. Цимбалюка.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.