«За» проголосували 117, «проти» — 14 депутатів. Резолюцією Асамблея визнає, що для авторитарних режимів, таких як російська федерація, пропаганда є невід’ємною частиною їхньої війни проти демократії. Документ вказує на необхідність ефективної та скоординованої боротьби зі шкідливою пропагандою, закликає держави розробляти цілісні стратегії, які захищають свободу вираження поглядів та свободу інформації.

Резолюція також наголошує на визнанні російської православної церкви пропагандистським рупором кремля та закликає країни поширювати персональні санкції проти російських пропагандистів. Окрім того, необхідно звертати увагу країн-членів РЄ та країн-партнерів на важливість поширення цільових санкцій проти російської пропагандистської машини у вигляді російських ЗМІ та афілійованих осіб, зокрема йдеться і про персональні санкції.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, виступаючи в ПАРЄ, закликав членів Парламентської асамблеї Ради Європи ухвалити Резолюцію щодо дотримання норм міжнародного гуманітарного права стосовно українських військовополонених. «рф порушує повністю всі норми Женевської конвенції про поводження з військовополоненими. Зокрема, не надаючи доступ представникам МКЧХ до українських полонених. Українських полонених засуджують і висувають їм сфальсифіковані звинувачення. Також Україні відомі непоодинокі випадки смерті в полоні від катувань та хвороб, — зазначив Лубінець. —

Саме тому необхідно привертати увагу світу до злочинів росії та ухвалити цю резолюцію ПАРЄ. Це вагомий крок, щоб змушувати агресора дотримуватися норм МГП, а винних — притягувати до відповідальності».

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.