Головною Парламентської мережі ПАРЄ з питань становища дітей України обрали народного депутата від парламентської фракції «Слуга народу», віцепрезидентку ПАРЄ Олену Хоменко, яка доповідала в Асамблеї щодо ситуації з українськими дітьми. Про це повідомила заступниця голови парламентської фракції «Слуга народу», членкиня української делегації в ПАРЄ Євгенія Кравчук. До складу мережі увійшли 46 членів з кожної країни-члена ПАРЄ.

Парламентська мережа ставить собі за мету зокрема, розв’язати питання з поверненням депортованих дітей, опікуватися проблемами дітей на тимчасово окупованих територіях та доступом евакуйованих дітей до освіти й медицини. За результатами дослідження «Захист дитинства — вимір безпеки», проведеного у 15 країнах, кожна шоста дитина не почувається безпечно вдома.

За підрахунками української влади, понад 19 500 дітей зараз вважаються викраденими рф. Саме консолідація зусиль усіх країн для повернення їх додому є першочерговим завданням мережі. Одне із засідань ПАРЄ присвячене забезпеченню прав кожної дитини на виховання в сімейному оточенні, міжнародному співробітництву та ініціативам ЮНІСЕФ.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.