Про це розповів народний депутат, голова парламентського Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

«Країна-агресор повністю зруйнувала в нашій державі понад 200 лікарень, а більш як 700 закладів охорони здоров’я зазнали пошкоджень. І в цих умовах дуже важливо надати максимально швидко доступ нашим громадянам до якісної медичної допомоги. Модульні лікарні будуються набагато швидше, ніж звичайні, при цьому вони можуть слугувати 30 і більше років», — зазначив політик.

Він додав, що, окрім дуже вигідних умов кредиту, договір передбачає зобов’язання французького уряду виробляти багато речей для модульних лікарень саме в Україні. А це означає робочі місця й податки в нашій державі.

Народний депутат також прокоментував ратифікацію Рамкового договору з Урядом Франції щодо надання кредиту на медичне обладнання для діагностики та лікування раку молочної залози.

«Онкологічні захворювання у світі посідають друге місце за летальними випадками, тому в цих випадках дуже важлива діагностика, яка дає змогу на ранніх стадіях ефективно боротися із хворобою. І зараз ми отримали можливість забезпечити всі регіони України діагностичним обладнанням для виявлення раку молочної залози», — підкреслив парламентарій.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.