Про це Спікер українського Парламенту повідомив на своїй фейсбук-сторінці:

«Вітаю у стінах українського Парламенту новопризначеного Генерального секретаря НАТО Марка Рютте.

Рішення здійснити перший закордонний візит у якості Генерального секретаря Альянсу саме в Україну чітко вказує на його пріоритети.

Подякував за вже надану Україні допомогу. Подякував за    F-16 і за принциповість у питанні необхідності покарання росії за всі скоєні нею в Україні злочини, зокрема за збиття пасажирського літака рейсу MH17.

Під час розмови обговорили передусім євроатлантичну інтеграцію України. Українська армія сьогодні де-факто є армією НАТО. Адже Збройні Сили України воюють зброєю і за стандартами Альянсу та захищають східний фланг НАТО від рф. Членство в Альянсі — беззаперечна мета України. Розраховую, що за мандата Марка Рютте де-факто перетвориться у де-юре.

Водночас Україна добре усвідомлює, що на шляху до членства в НАТО одним із ключових елементів є реалізація необхідних реформ. Тому акцентував на розробці та прийнятті законів, що покликані наблизити нас до членства в Альянсі.

Головне, на що звернув увагу — це подальша оборонна підтримка союзників. Серед наших потреб:

- необхідність дозволу використовувати отриману від партнерів зброю у повному обсязі, а саме — для ураження військових об’єктів на території росії;

- створення «гуманітарного щита» протиповітряної оборони під управлінням окремих членів НАТО вздовж західного кордону України;

- постачання сучасних винищувачів та забезпечення більшої кількості навчальних курсів для пілотів F-16.

Окрема увага — необхідності посилення української протиповітряної оборони».

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.