Голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв зустрівся з директором Програми USAID «РАДА: наступне покоління» Мортеном Енбергом для підписання плану роботи «Модельного комітету».

Програма USAID «РАДА» надає підтримку всім комітетам Верховної Ради України, проте кожного року вона відбирає декілька, з якими працює в поглибленому форматі. В 2023-2024 роках за результатами інтерв’ю для співпраці було обрано вісім комітетів Верховної Ради України.

Серед іншого, комітети розробляють з Програмою спільні плани роботи, які містять:

- проведення публічних консультацій зі щонайменше одного законопроєкту або законодавчої ініціативи;

-  проведення щонайменше чотирьох виїзних засідань з метою реалізації контрольної функції та комунікації зі стейкхолдерами;

- проведення щонайменше трьох круглих столів / експертних обговорень / форумів або інших форматів, що мають на меті обговорення питань державної політики, законопроєктів або законодавчих ініціатив за участю громадськості;

- проведення спільних засідань комітетів з профільними комітетами парламентів країн—членів ЄС;

- аналіз практики застосування законодавства щодо щонайменше одного закону, обраного Комітетом за методологією постзаконодавчого контролю, тощо.

Комітет висловлює сподівання на плідну співпрацю. Перше виїзне засідання в межах роботи проєкту «Модельний комітет» відбудеться вже у жовтні.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.