Зокрема, із Клужською повітовою радою (Румунія), законодавчим органом округу Ольстер (штат Нью-Йорк, США), регіонами Франції та воєводствами Польщі.

У нараді взяли участь заступник голови обласної ради Михайло Павлюк, депутат обласної ради Олександр Шкурідін та співробітники відділу з питань міжнародних зв'язків та транскордонного співробітництва.

Учасники обговорили шляхи зміцнення економічних і культурних взаємин із закордонними партнерами, а також перспективи розвитку спільних освітніх та інфраструктурних проєктів.

Олексій Бойко підкреслив, що в умовах злочинної агресії росії, міжнародна співпраця стає важливим фактором для підтримки рівня життя населення та надання допомоги військовим, які захищають Україну. У зв'язку з цим, він доручив активізувати роботу над підготовкою фінальних документів для підписання угод і організацію подальших онлайн нарад, робочих візитів та прийому делегацій у Чернівецькій області.

Нагадаємо, що на XVII сесії Чернівецької обласної ради депутати ухвалили тексти угод про співпрацю між Чернівецькою обласною радою та Клужською повітовою радою, а також законодавчим органом округу Ольстер (штат Нью-Йорк, США). Також, під час Конгресу французьких регіонів, який у вересні відбувся у Страсбурзі, представники Української асоціації районних та обласних рад (УАРОР) підписали Конвенцію про партнерство, що відкриває шлях до укладення угод про співпрацю між регіонами України та Франції.

Пресслужба Чернівецької обласної ради.

 

Хочете першими знати про зміни та оновлення в законодавстві?
Хочете з перших уст дізнаватися про роботу Верховної Ради та окремих депутатів?

Підписуйтеся на телеграм-канал «Голосу України»:

https://t.me/GolosUkrainyVR

На наших ресурсах у фейсбуці та телеграмі – найактуальніша офіційна інформація.