На початку зустрічі Руслан Стефанчук відзначив високу інтенсивність співпраці між Верховною Радою України і Палатою депутатів Італії. «Підтримка України та міжнародного права є одними з пріоритетів італійського головування в Групі Семи», — наголосив він.

Під час розмови Спікер українського Парламенту передусім зосередився на безпековій ситуації в Україні.

«росія продовжує постійні терористичні атаки проти України. Кожного дня від обстрілів потерпає мирне населення, внаслідок атак є руйнації дитячих садків, шкіл, лікарень та критичної інфраструктури. І надана Італією допомога, зокрема військова, допомагає врятувати тисячі життів», — наголосив Руслан Стефанчук.

Голова Верховної Ради України акцентував на нагальних оборонних потребах та рішеннях, до яких Україна закликає партнерів. «Це можливість використовувати надану нам партнерами зброю без будь-яких обмежень, вражати ті військові цілі на території рф, які становлять високу загрозу для українських міст, особливо прифронтових», — сказав він.

Окремо Руслан Стефанчук наголосив на необхідності надання Україні більшої кількості систем ППО та створенні «гуманітарного щита» протиповітряної оборони для західних регіонів України і використанні ППО країн НАТО для збиття ворожих ракет і дронів над містами, що межують з країнами Альянсу.

Насамкінець Голова Верховної Ради України приділив увагу європейській та євроатлантичній інтеграції України та висловив сподівання на підтримку Італії.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.