1 жовтня 2024 року на позачерговому засіданні члени Комітету розглянули підготовлений до другого читання проєкт закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України з метою оптимізації залучення спеціалістів під час досудового розслідування (реєстр. № 10075). За результатами розгляду Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроєкт у другому читанні та в цілому як закон.

Комітет також розглянув у першому читанні проєкти законів:

- про внесення змін до Кримінального кодексу України, Кримінального процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України щодо приведення у відповідність з міжнародними стандартами відповідальності юридичних осіб за вчинення корупційних кримінальних правопорушень (реєстр. 
№ 11443). Комітет рекомендує Парламенту прийняти законопроєкт за основу;

- про внесення змін до Кримінального кодексу України, Кримінального процесуального кодексу України та інших законодавчих актів щодо приведення у відповідність з міжнародними стандартами відповідальності юридичних осіб за вчинення корупційних кримінальних правопорушень (реєстр. № 11443-1). Рішення Комітету: за результатами розгляду проєкт відхилити.

Комітет розглянув проєкти законів про кримінальну відповідальність за міжнародні злочини (реєстр. № 11538) і про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України у зв’язку із прийняттям Закону України «Про кримінальну відповідальність за міжнародні злочини» (реєстр. 
№ 11539). Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти законопроєкти за основу.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.