На знімку: Сергій Бойчак, Андрій Юр'єв, Олександр Конанчук – працівники філії «Славутське лісове господарство».

Це не зона відповідальності ДП «Ліси України», втім підприємство завжди надає допомогу іншим лісокористувачам у разі необхідності. 

«Там була надзвичайна ситуація. Масштаби займання вражали. На місці працювали 10 бригад лісівників з різних регіонів країни, але це було максимально злагоджено. Гуртом нам вдалося оперативно локалізувати полум'я і не допустити вогонь до найближчого села Андріївка. Крайні хати були у небезпеці», – розповідає начальник відділу охорони та захисту лісу філії «Славутське лісове господарство» Сергій Бойчак. 

Бригада лісівників зі Славутчини тиждень відчайдушно боролася із підступним вогнем. Після успішної роботи чоловіки повернулися додому, а от їхній пожежний автомобіль продовжують залучати до гасіння лісових пожеж на Сході. Наступну ротацію на машині відбув ще один водій філії Олександр Поєнко, який теж є на фото. 

«Нашому 131 ЗІЛу вже більше 30-ти та він відмінно справляється із усіма викликами. Декілька років тому цим автомобілем допомагали гасили масштабні лісові пожежі на Житомирщині, тепер техніку вже третій тиждень цілодобово залучають до ліквідації вогню на Сході. Там зараз працюють інші філії Подільського офісу», – додає Сергій Бойчак.

Нещодавно на ротаціях також були вогнеборці із філій «Ізяславське лісове господарство» та «Шепетівське лісове господарство». 

Важливо, ДП «Ліси України» протягом року організовує протипожежні навчання, у яких беруть участь лісові пожежні бригади з різних областей. Це суттєво покращує злагодженість та ефективність роботи під час надзвичайних ситуацій, коли виникає справжня загроза.

Пресслужба Подільського лісового офісу.